RSS
 

Pyszny krem z pomidorów z bazylią ;-)

08 gru

Zupa pomidorowa, chyba gości w każdym domu. U mnie dzisiaj krem z pomidorów, jest dosyć gęsty ale bardzo dobry. Niesamowity smak tej zupie dodają zmiksowane warzywa z bulionu.

Składniki:

  • słoik pulpy pomidorowej
  • 1 karton pomidorów z bazylią
  • 1 karton pomidorów z czosnkiem
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 gałązki bazylii
  • sól, pieprz
  • śmietana
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Do miski wlewamy pulpę oraz zawartość dwóch kartonów.  Wszystko razem mieszamy. Siekamy dwie gałązki bazylii i 2 ząbki czosnku, doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy oliwę na patelnię i kroimy ostatni ząbek czosnku. Po tym jak czosnek się zarumieni, to wlewamy zawartość miski na patelnię. Zmniejszamy ogień, by wszystko się poddusiło. Po 15 minutach zalewamy gorącym bulionem z warzywami i dokładnie miksujemy. Całość dekorujemy śmietanką i bazylią.

Smacznego!

 

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Zupy

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz