RSS
 

Ciabatta z wołowiną i warzywami ;-)

12 lis

Dzisiaj na blogu pyszna ciabatta z plastrami wołowiny i dodatkiem warzyw. Można użyć dowolnych warzyw takich jakie lubimy lub takie jakie akurat mamy pod ręką.

Składniki:

  • 2 ciabatty
  • ok. 20 dag wołowiny
  • pomidor
  • ogórek
  • sałata
  • ser w plasterkach (np. Hochland)
  • majonez
  • ketchup

Sposób wykonania:

Mięso dajemy na patelnię grillową i w zależności jakie lubimy tak obsmażamy z każdej strony.  W międzyczasie kroimy ciabattę na pół, i jedną połowę smarujemy majonezem a drugą ketchupem. I tak w kolejności układamy sałatę, ogórek i pomidor. Gdy mięso jest już gotowe kroimy na cienkie plasterki i układamy na bułce. Ostatnim składnikiem jest plasterek sera. Przykładamy drugą połówkę ciabatty i gotowe.

Smacznego!

 

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Dania mięsne, Przekąski

 

Tags:

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~sushi

    20 listopada 2013 o 11:51

    mmmmm pycha!!! :)