RSS
 

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami ;-)

03 lis

Pasta jajeczna jest to szybki do przygotowania dodatek do śniadania. Można kombinować z dodatkami, według własnych upodobań.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 rzodkiewki
  • kiełki lucerny
  • 1-2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, następnie odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Gdy jajka przestygną oddzielamy żółtka od białek i w przygotowanej misce rozcieramy żółtka z majonezem. Białka kroimy w kosteczkę i dodajemy do żółtek. Do gotowej pasty dodajemy pokrojone w kostkę rzodkiewki i kiełki. Wszystko mieszamy.  Podajemy jako dodatek do pieczywa.

Smacznego!

 

 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii Śniadanie

 

Tags:

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Kulinarnie Niebanalnie

    17 listopada 2013 o 18:39

    Wygląda apetycznie i ma w sobie coś co kocham – KIEŁKI !! :)

     
    • paulina

      17 listopada 2013 o 20:29

      Jest naprawdę pyszna, a kiełki współgrają z jajkami idealnie ;-)